5 manieren om plezier te beleven aan sporten als je een hekel hebt aan trainen

Dus je hebt een hekel aan sporten, nou, je bent niet de enige. Uit een recent onderzoek onder 2.000 Amerikanen die regelmatig sporten, bleek dat 50 procent er niet van houdt om zich in het zweet te werken. Sterker nog, 34 procent zegt dat ze de rest van hun leven liever met de hand afwassen, en 25 procent zei dat het aantrekkelijker klinkt om hun ex te sms’en en zelfs hun Netflix-abonnement voor een jaar op te zeggen.
Maar het feit is dat lichaamsbeweging van vitaal belang is voor uw algehele gezondheid en welzijn. Het helpt het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen en diabetes type 2, evenals psychische stoornissen zoals depressie en angst te minimaliseren. Bovendien toont nieuw onderzoek aan dat regelmatige lichaamsbeweging elk jaar vier miljoen levens redt en u kan helpen langer te leven. Dus zelfs als je er een hekel aan hebt, is het de moeite waard om een manier te bedenken om van bewegen te houden. Hier leest u hoe u plezier kunt beleven aan sporten als het niet van nature dergelijke sensaties opwekt.

1. Doe alsof tot je het haalt
Hoewel liegen meestal niet het antwoord is, ga er in dit geval voor. “Ik lieg al jaren tegen mezelf”, zegt fitnesstrainer Katie Austin. “Zeg tegen jezelf dat je je lichaam maar vijf tot tien minuten gaat bewegen. Daarna, als je je goed voelt, ga door, en zo niet, dan heb je het tenminste geprobeerd. Hoe dan ook, als de timer afgaat, voel je je beter als je het gewoon probeert.

2. Maak een schema en houd je eraan
Als je iemand bent die van routine houdt, kan deze truc je misschien helpen om meer van sporten te genieten, omdat je dan iets hebt om naar uit te kijken. “Vaak hebben mensen een hekel aan hun trainingen omdat ze niet echt weten wat ze doen. Een plan is essentieel’, zegt Austin. “Als ik me doordeweeks niet bijzonder gemotiveerd voel, zet ik mijn trainingen in mijn agenda zodat ik ze kan plannen.”

3. Leg je trainingskleding de avond ervoor klaar
Dit is weer een van Austin’s go-to-moves om enthousiast te worden over lichaamsbeweging, en ze is niet de enige die het effectief vindt. Uit een onderzoek uit 2018 onder 2000 regelmatige sportschoolbezoekers bleek dat negen van de tien respondenten het erover eens waren dat het aantrekken van hun gymkleding hen hielp om gemotiveerd te raken om te trainen als ze er geen zin in hadden.

4. Doe geen trainingen die je niet leuk vindt
Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar dankzij de “geen pijn, geen winst”-mentaliteit die al zo lang doordringt in de fitnesscultuur, hebben veel mensen nog steeds de indruk dat sporten bestraffend moet aanvoelen om effectief te zijn, en dat is gewoon niet waar. Het is waarschijnlijker dat u zich op de lange termijn aan uw fitnessroutine houdt als u iets vindt dat u in de eerste plaats leuk vindt om te doen.

5. Verander je bewegingsoefening in een dankbaarheidsoefening
“Als je het perspectief van trainen verandert om je goed te voelen, verandert alles – het is een mentaliteit”, zegt Austin. Probeer uw denkproces om te schakelen naar: “Ik ga sporten” en “Ik mag mijn lichaam bewegen”, in plaats van “Ik moet.” Dankbaar kunnen zijn, verbetert volgens de wetenschap ons algehele geluk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *