Budgetvriendelijke doe-het-zelfapparatuur en oefeningen

Een goede trainingsroutine is cruciaal voor een gezonde en fitte levensstijl. Soms is de beste en eenvoudigste optie om naar een sportschool of fitnessclub te gaan. In een aparte ruimte zijn die is gewijd aan trainen en fit blijven, kan ons helpen op het goede spoor te blijven en onze doelen te bereiken.

Doe-het-zelfapparatuur en oefeningen
Er zijn echter genoeg momenten waarop doe-het-zelfapparatuur van pas kan komen. Zelfs de meest elementaire gereedschappen, zoiets eenvoudigs als PVC-einddoppen, kunnen een belangrijke rol spelen als fitnesstool. Hoe kunnen PVC-eindkappen worden gebruikt?

Wat is PVC?
PVC is een betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar materiaal met een breed scala aan commerciƫle toepassingen. PVC wordt veel gebruikt in de bouw, zoals voor loodgieterswerk en elektrische projecten. PVC is een handig hulpmiddel omdat het licht van gewicht, gemakkelijk verstelbaar en waterdicht is. Het kan eenvoudig worden gevuld, ingekort, verlengd en aangepast om aan uw behoeften te voldoen.

Uitrekken
Rekken is een cruciaal opwarmingsproces dat gemakkelijk kan worden vergeten bij het nastreven van versterkende doelen. Zoals elke fitnessliefhebber weet, verhoogt het los en flexibel houden van onze spieren onze vooruitgang in de richting van onze fitnessdoelstellingen aanzienlijk.

Om PVC- en PVC-eindkappen als rekgereedschap te gebruiken, hebt u alleen een PVC-buis nodig die ongeveer 4 of 5 voet lang is. Het is aan te raden om aan het einde van een leiding een PVC einddop te gebruiken, ook als deze leeg is. Wanneer PVC wordt gesneden, kan het scherpe randen vasthouden die u of items in uw homegym kunnen verwonden.

Met je lege PVC-buis kun je nu een willekeurig aantal rekoefeningen doen om het lichaam losser te maken. Bijvoorbeeld, terwijl je de pijp voor je houdt, zoals hoe je een snatch grip of overhead squat zou uitvoeren. Breng met gestrekte armen de pijp omhoog en boven je hoofd en dan achter je naar beneden.

De sleutel tot dit stuk is luisteren naar je lichaam. Pas uw handplaatsing aan en hoe laag u achter uw rug gaat, afhankelijk van wat u voelt. Je zou rek moeten voelen, maar geen pijn. Als u pijn voelt, stop dan en pas uw vorm aan. Op een vergelijkbare manier kun je dezelfde stretch in PVC-pijpstijl gebruiken voor elke beweging in het bovenlichaam, met name de schouder.

VersterkingBudgetvriendelijke doe-het-zelfapparatuur en oefeningen 2
Wanneer we voor het eerst denken aan krachttraining, kunnen we ons voorstellen dat de sleutel tot het boeken van vooruitgang het verhogen van het gewicht is. Weten hoeveel we kunnen tillen is een geweldige objectieve meting om onze voortgang bij te houden. Toch zijn er veel geweldige trainingen die we kunnen doen met een lichter gewicht met behulp van PVC-buizen.

Vanwege de aard van PVC-buizen kunnen ze niet worden gevuld tot het gewicht dat we gewend zijn te tillen. In plaats daarvan kunnen we, door een PVC-buis met PVC-eindkappen te vullen met zand of water, een verzwaarde stang hebben voor een willekeurig aantal trainingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *